home

goert giltay

fotografie

filmografie

studio

contact

Goert Giltay (1952, Zandvoort) volgde na het gymnasium de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, richting fotografie en grafische vormgeving. Daarna doorliep hij de Filmacademie te Amsterdam en studeerde af op het vak camera. in de volgende tien jaar draaide hij vele documentaires, oa voor VPRO en NOS. Vervolgens richtte hij zich op speelfilm en televisiedrama en werkte met tal van bekende regisseurs en acteurs/actrices en kreeg in 1993 een Gouden Kalf voor zijn hele oeuvre. Voor de speelfilm De Vliegende Hollander ontving hij een prestigieuse cameraprijs op het Camerimage festival in 1994.Daarnaast verzorgde hij het camerawerk voor vele commercials.

Hij heeft sinds enige tijd naast zijn filmbezigheden ook zijn oude liefde voor fotografie hervat. Ook hierin kan hij zijjn ervaring in het vinden of maken van het mooiste licht uitleven. Fotografie is uiteindelijk letterlijk genomen niets anders dan schrijven met licht...

filmografie

Op de set van "DUSKA" vlnr .focuspuller Josje van Erkel, cameraman Goert Giltay, regisseur Jos Stelling. ( foto's Michael Kooren)